کاشت نهال به یاد پرفسور اکبر نوحی در خرمدره+جزئیات

برای بزرگداشت مقام بالای پرفسور اکبر نوحی، نهالی در شهر خرمدره به همت بنیاد ایران شناسی در زنجان غرس شد.

خبرگزاری تسنیم از زنجان، در راستای ارج نهادن مشاهیر استان زنجان، بنیاد ایران شناسی زنجان با همکاری یاوران سبز قدیرآغاجی  در شهر خرمدره به یاد پرفسور اکبر نوحی نهالی را غرس شد. این مراسم با ضور فیاض محبی فرماندار شهرستان خرمدره و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی برگزار شد.

پرفسور اکبر نوحی کیست؟

پرفسور اکبر نوحی در سال 1323 خورشیدی در یک خــانواده ی اصیل و کشاورز در شهرستان خرمدره بدنیا آمد. وی تحصیلات ابتدایی خود را در مدرسـه محـدث آن زمـان به پایان رســـانده و پس از یک سـال تحصــیل در دبیرسـتان شـاهلیق سـابق (سـعدی فعـلی) به نزد برادر بزرگتر خود آقـای حشـمت نوحی که در آن زمان افســر ارتش در شـیراز بوده می رود، برادر ایشان با مشاهده ی اسـتعداد تحصیلی و ویژگی های اخلاقی، برادر کوچکتر را نزد خود نگه می دارد و ایشان تحصــیلات متوسطه را تا کلاس یازدهم دبیرستان در مدرسـه حیات شـیراز ادامه می دهد.

در سال 1344 خورشیدی به عنوان شاگرد ممــتاز مـوفق به اخذ دیپلم می شـود و پس از شـرکت در آزمون دانشـگاه شیراز در همـان سال در رشته ی تحصیلی فیزیک پذیرفته می شود. پس از تحصیل، مدرک لیسانس خود را با معدل الف درجه ممتازی، در سال 1348 خورشیدی به اتمــام می رساند و در مقطع فوق لیسانس همان رشته در دانشگاه شیراز به تکمیل معلومات می پردازد، پس از اتمام مقطع کارشــناسی ارشد به مدت سه ماه جهت شرکت در کلاس ـهای آموزشی از طرف دانشـگاه شیراز به کشور انگلستان اعزام می شود. پروفسور اکبر نوحی درمدت کوتاه زندگی خود نتایج علمی برجسته و درخشانی را از خود به جای گذاشته اسـت و در گذشته بارها به دلیل توانایی های علمی اش توسط رسانه های بین المللی مطرح و از ایشـان تقدیر و قدردانی شده است که در اینجا به فعالیت های علمی شادروان پروفسور اکبر نوحی به اختصار اشاره می شود.

پرفسور اکبر نوحی استاد دانشگاه مهندسی پونوما در دانشگاه پلی تکنیک ایالت کالیفـرنیا و مسئول برنامه ریزی مهندسی الکترونیک دانشکده فوق و محقق مبتکر در توسعه ی تکنولوژی برای ســازمان فضایی آمریکا (NASA) در ایالات متحده آمریکا است که مدارج علمی و تخصصی خود را از سـال 1969میلادی (1348 – شمسی ) با اخذ لیسانس فیزیک از دانشـگاه شـیراز در ایران آغاز نمود.

پرفسور اکبر نوحی تجربه ی  تدریس در دانشگاه هـای داخل و خارج را از سال 1970 (1349) از دانشگاه اهواز شروع کرد و سپس از سال 1351  تا سال  1355 به عنوان استادیار دانشگاه شیراز مشـــغول تدریس شد؛ همینطور به مدت 11 سال از 1376 در دانشگاه های مختلف آمریکا از جمله دانشگاه های سیراکیوس ایالت نیویورک و پاسادوی ایالت کالیفرنیا و دانشکده مهندسی پوبونای دانشگاه پلی تکنیک ایالت کالیــفرنیا به تدریس علوم و تکنولوژی مشــغول بوده اسـت.

پرفسور نوحی علاوه بر تدریس دارای تجربیات فنی و تحقیقی و مقام های علمی فراوانی از دانشگاه ها و مؤسسات مختلف تکنولوژی بود؛ عضو هئیت علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر و الکترونیک، عضو هئیت فنی آزمایشگاه نیروی محرکه ی جِت در مؤسسه تکنولوژی پاسادونای کالیفرنیا، تحقیقات فوق دکترای شاخه ی مهندسی الکترونیک کامپیوتر دانشگاه سیراکیوس نیویورک، معاونت تحقیقاتی شـاخه مهندسی الکترونی کامپیوتر دانشگاه سیراکیوس نیویورک و همزمان اسـتاد تمام وقت دانشگاه لارون مربوط به تجزیه و تحلیل مدارها و الکترونیک که علاوه بر این موارد پروفسور نوحی دارای عناوین و مسئولیت هایی در بالاترین ارگان های علمی و فنی بوده که نشان دهنده نبوغ علمی و تخصصی نامبرده بوده است.

عضو انجمن مهندسین الکتریک-الکترونیک جهان، عضو جامعه فیزیکدانان آمریکا، عضو راتاکاپانو، رئیس کمیته اجرایی دانشکده ECE، عضو کمیته فرعی دانشکده ی الکترونیک، عضو کمیته فارغ التحصیلان، نماینده ی دانشکده ی ECE در کمیته دوره ی مهندسی دانشکده از دیگر رزومه این دانشمند برجسته ی خرمدره ای محسوب می شود.

با توجه به امتـیازات علـمی و تخصـصی آقای پرفسور نوحی و همکاری با سـازمان و مراکز علــمی ایالات متحده آمریکا همـزمان با تدریس در دانشـگاه به خاطـر تحقیقات ابداعی و اخـتراعات خود افتـخارات و جوائز متعددی کسب نموده که از آن جمله ثبت اختراع فیلم های شبه رسانای مگنتیک دیلوت با استـفاده از بخار شیمیایی متالورکانیک به نام خود، دریافت جوایز نقدی ازسازمان فضایی آمریکا (ناسا) بخاطر ارائه تکنولوژی جدید در چهار نوبت، گواهینامه ی تحقیقات ابداعی و توسعه ی تکنولوژی، جایزه دستاوردهای گروهی در پروژه فتودلتائیک، است.

شادروان پرفسور اکبر نوحی در شب چهارشنبه 21 دی ماه سال 79 دعوت حق را لبیک گفت و با گذاشتن نام نیک از خود، برای همیشه این دنیا را ترک کرد. روحش شاد و یادش گرامی باد.

تأسیس کمیته های علمی ایران شناسی در شهرستان های استان زنجان

لیلا محمدی مسئول س بنیاد ایران شناسی در استان زنجان در گفت وگو با خبرنگار تسنیم گفت: خوشبختانه از زمان تأسیس بنیاد ایران شناسی در استان زنجان اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته است. سالیان سال بود که وعده راه اندازی نمایندگی بنیاد ایران شناسی در استان داده شده بود، ولی مسئولان وقت به این امر توجهی نداشتند تا اینکه بالاخره بنیاد ایران شناسی نمایندگی استان زنجان شهریور سال 1401 راه اندازی شد. بنیاد ایران شناسی سال 76 تحت نظر نهاد ریاست جمهوری تأسیس شد و پس از 25 سال بالاخره نمایندگی آن در زنجان هم راه اندازی شد.

وی گفت: وظیفه بنیاد ایران شناسی "شناسایی" و "شناساندن" فرهنگ و تمدن کشورمان است؛ متأسفانه بسیاری از تاریخ این کشور جمع آوری نشده و همچنان جای کار دارد. در همین استان زنجان هم بسیاری از تاریخ درخشان این خطه جمع آوری نشده و از این گنجینه گرانبها غفلت شده است.

مسئول بنیاد ایران شناسی در استان زنجان تصریح کرد: در استان زنجان مفاخر و مشاهیر زیادی وجود دارد که بسیاری از نسل جوان و شهروندان زنجانی از آن اطلاع ندارند. در همین راستا شش کمیته علمی بنیاد ایران شناسی در شهرستان های استان به جز ایجرود و همینطور پنج کمیته علمی در شهرستان زنجان تشکیل دادیم.

وی گفت: خوشبختانه این کمیته ها وظایف خود را آغاز کرده اند و نخستین اقدام این شهرستان ها، کاشت نهالی به نام پرفسور اکبر نوحی از مشاهیر شهرستان خرمدره صورت گرفت.

محمدی تصریح کرد: کاشت نهال در ایران باستان، مرسوم بوده که با تولد هر فرزند، نهالی کاشته می شد. دین اسلام هم مهر تأییدی به این فرهنگ ایران باستان زده است. خوشبختانه کاشت نهال برای بزرگداشت مقام پرفسور اکبر نوحی یکی از اقدامات ارزشمندی بود که در استان زنجان رقم خورد. جوانان ما باید مشاهیر زنجانی را بشناسند.

انتهای پیام/

نظرات

captcha